Foto galerij

Welkom op basisschool Kabira!

Kabira in augustus 2017

Toen we in augustus 2017 voor het eerst bij basisschool Kabira op bezoek gingen, troffen we een schrijnende situatie aan. Kinderen wilden zo graag leren, dat ze daar zelfs voor in de regen onder een boom of in één van de vervallen hutjes onder een golfplaten dak in de modder gingen zitten.

Ontwikkeling van de onderwijskwaliteit

Sindsdien zet stichting Kabira zich samen met lokale onderwijsprofessionals in om de onderwijskwaliteit te blijven verbeteren. De school krijgt door de bouw van steeds meer lokalen steeds meer gekwalificeerde trainingen. Tijdens onze trainingen ondersteunen we iedereen: gekwalificeerd of niet. En niet alleen de kinderen van Kabira zijn ontzettend leergierig, ook hun leerkrachten zijn toegewijd en ambitieus!

Ontwikkeling van de school

Nu de onderwijskwaliteit verbetert, komen er steeds meer kinderen naar school. Kinderen die we het liefst allemaal op een stoel of in de schoolbanken in een klaslokaal zien. Op dit moment zijn er zes lokalen klaar. Maar om ervoor te zorgen dat al onze klassen in de toekomst in een lokaal zitten, bouwen we door!

Samenwerken voor succes

Een school ontwikkelen doe je nooit alleen. Wanneer leerkrachten, ouders, lokale leiders, de overheid en onze stichting samenwerken, is de kans op succes het grootst. Er zijn daarom ook regelmatig bijeenkomsten, huisbezoeken en oudergesprekken.